Maxi vinter

LEK OG LÆR I NATUREN OM VINTEREN Maxiklubben 2018

Mål: Maxi-barna er en glad og aktiv gjeng som trives med aktiviteter og utfordringer i skog og mark til ulike årstider.

I maxiklubben jobber vi for å ha ha en hyggelig tone, vise respekt for hverandre, ta hensyn til hverandre og hjelpe hverandre. Men ikke minst skal vi oppleve masse, og ha det gøy sammen!

I vinter-månedene blir det mye ski og skileik, truger, skøyter og andre snø- og is-aktiviteter, avhengig av forholdene. Vi håper selvsagt på mye snø så vi kan ha skileik i bakker, der vi lager hopp, kuler og slalåm-løype. Vi vil også gå noen lengre ski-turer fra Vestmarksetra og/eller Sollihøgda. Truge-turer blir utenfor stier og i utfordrende og spennende terreng. 

Vi må se an litt fra uke til uke hva det passer best å gjøre avhengig av snøforholdene. Men hold dere til planen hvis ikke annen beskjed er gitt! 

Husk å sjekke skiene for smøring med jevne mellomrom. Viktig å rense «gamle» ski før bruk, og ha heller for lite smøring under skiene enn for mye. Vi har som regel med oss noe ekstra. Skal dere skaffe nye ski, husk smørefrie ski anbefales ikke!Det er også viktig å huske på at man skal vokse ut av ski og støvler, ikke inn i dem!! Riktig og godt utstyr er viktig for skigleden. 

Nå på nyåret skal vi prøvde oss på skøyter. Vi er heldige som har en skøytebane ved siden av bhgen og bruker tiden både før og evt etter lunsj til å øve oss gjennom lek og moro. Se på kalenderen i Kidplan når barna skal ha med seg skøyter. Hvis noen har kølle og pøkk, kan dette medbringes.  Det er viktig at alle har en god hjelm, f.eks alpinhjelm. 

Når vi er på turer vil vi også snakke med barna om hva som skjer med dyr og fugler, som holder til i “våre” områder, om vinteren. Vi skal følge med på hva som skjer rundt oss og selvsagt gå på sporjakt. Vi skal utforske og oppdage, alle sanser skal tas i bruk.

Et av høydepunktene på vinteren er skituren med overnatting, og som i år går til Halvorsenshytta (DNT) i Vestmarka den 7-8 mars.

Husk å pakk tur-sekken fornuftig, med mat som kan varmes på bål, men også spises kald. Det er viktig å ha med varm drikke, men mange blir tørste, så en liten flaske med vann er lurt. Veldig viktig at de har ekstra (varme) votter, sokker og genser i sekken, pluss sitteunderlag.Men ikke glem at barna bærer sekken selv når vi går på ski/truger..... Sjekk at stropper og belter fungerer og at sekken sitter godt på ryggen.

 Vinter-aktiviteter varer vanligvis frem til påsken. 

 Vi ser frem til en strålende vinter med mange fine opplevelser og mye lek og moro ute.

 Marianne