Nyhetsbrev fra Sommerfuglen for november

Nå er det jul igjen

og nå er det jul igjen

og jula varer helt til påske

nei det er ikke sant

nei det er ikke sant

for der i mellom kommer faste!

Og der var november over og som vi har kosa oss i november med revy. Selv om november kanskje har vært litt trist og grå måned for noen, har november for oss i Kirkerudbakken Friluftsbarnehage vært full glede og spenning. Det har vært en utrolig REVYmåned med sang, dans, musikk, kostymer, øvelser og mye mer. Etter en opplevelsesrik høst med mange fine turer i skogen fant vi tidlig ut hva årets revy skulle hete og det ble: BlimE på tur.Siden temaet for revyen var VÅRT FRILUFTSLIV hadde vi masse gode ideer på hva vi på SF ønsket å gjøre på revyen. På selve revydagen var det selvfølgelig mange SF barn som ikke sang eller danset da vi sto på scenen, men for oss har hele prosessen vært viktigere enn selve resultatet på revydagen. Barna har fått vært med å lage kulisser og velge sanger. Tidlig i prosessen så vi tilbake på alle turene vi har hatt i skogen og hva barna hadde vist interesse for, så da var det en selvfølge å velge sanger som barna har sunget i høst som «Baby shark», «Nøtteliten», «jeg gikk en tur på stien», «Trollmorsvuggevise» og ikke minst «BlimE sangen». Barna har ønsket å høre på, synge og danse til disse sangene hver dag i barnehagen og etter mange positive kommentarer fra dere foreldre om at barna også har sunget og danset til sangene hjemme, vil vi si at barna har fått et sikkerlig godt eierskap til revyen og at alle har fått bidra i prosessen på sin måte. 

Desember måned kan for mange være en måned med mye stress, så vi skal ta det med ro og senke skuldrene i julestria. Vi skal kose oss med julekalender, tenne adventlys, synge julesanger, leke med nisser, høre på julemusikk, bake pepperkaker, juleverksted, kose oss med julelunsj, nissefest og kose oss med lussekatter på Lucia. Vi ønsker kun at dere har med sekk på tirsdager i desember. Resten av dagene blir vi i barnehagen og håper på at vi snart får en hvit jul :)

Nå er vi midt i mellom to årstider og barna trenger både regntøy og dress i barnehagen. Fleece til litt varmere dager og ull til de kaldeste. Cherrox er ypperlig og et par vanntette vintersko er perfekt. Både varme votter og regnvotter trengs. Og husk vannflaske hver dag og at det er dere foreldres ansvar å fylle på vann hver dag. 

Til slutt med ikke minst; husk å ta med alt av klær og utstyr fra både fin og grovgarderoben før dere går ut i juleferie, slik at vi kan starte nyåret med en sikkerlig opprydding av barnas klær og utstyr :)

 

Litt tidlig men; GOD JUL og husk å ta det med ro i julestria. Det viktigste er å være sammen <3