Nyhetsbrev fra Sommerfuglen

Vi har i oktober jobbet med temaet vårt friluftsliv og har fått masse inspirasjon til årets revy som skal handle om akkurat det; VÅRT FRILUFTSLIV. Nå har vi kommet i gang med revyen for nå i november blir fokuset så klart REVY. Tiden går fort og på Sommerfulgen øver vi til revyen med masse sang og dans nesten hver dag. Vi gleder oss til å vise hva vi gjør når vi går på tur i skogen. Så husk å sett av datoen onsdag 28.novmber for da braker det løs igjen på Skui grendehus.

Vi har i oktober også hatt matuke hvor fokuset var å la barna delta så mye som mulig på selve matlagingen som de skulle få spise etterpå. Vi har også fokusert på å spise variert og fått utfordret smaksansene våres. Vi smakte blant annet på ulike frukter som pasjonsfrukt, persimon, physalis, papaya og melonen cantaloupe. Barna fikk også erfare hva som trengs for å lage knekkebrød fra bunnen av, ristet kremfløte til smør og at moste bær + litt sukker kan bli til veldig godt syltetøy.

Vi markerte FN dagen i år likt som i fjor med fellessamling ute hvor vi snakket om noen av barnas rettigheter og vi satt på gulvet å spiste med hendene, som var både spennende og litt rart. Mens vi satt på gulvet var det mange fine situasjoner som dukket opp som ikke til vanlig dukker opp når vi spiser matpakker. Det å øve på å dele, sende og holde maten på tallerkenen.

Vi på Sommerfuglen ønsker at barna har med sekk og henger den ute slik de pleier; tirsdag, onsdag og torsdag. I tilfelle vi ser en gylden mulighet til å gå på tur enten før eller etter revy øvingen.

Hanne studenten vår har nå kun en uke igjen hos oss dessverre, men vi ser henne på nyåret igjen. Da skal hun være i barnehage i fem uker i januar/februar. Hun ble fort kjent, fått observert mye og har kommet med mange gode innspill i en alltid litt hektisk barnehagehverdag.

Husk tidene deres til foreldresamtalene som er nå i uke 45 og 46. Så flott at så mange kan få til en samtale :)

For noen føles november ut som en vente-måned, at man venter på desember og jul. Men for oss blir det forhåpentligvis en måned med masse energi gjennom sang og dans til revyen.